Daring Disney legs – Spicy Mango Kalkoen drumsticks

Daring Disney legs – Spicy Mango Kalkoen drumsticks

We geraken ondertussen volop in kerst stemming. Hartverwarmende momenten tijdens de warmste week, kerstlichtjes sieren dorpen en steden, gluhwein verwarmt menig onderkoeld winters lichaam en op TV kunnen we niet meer rond de kerst- en disney films heen. En waarom ook niet? Samen de met de kindjes de zetel in duiken en genieten van een leuke film maakt het weekend nog net dat tikkeltje extra gezellig. Wist je trouwens dat één van de meest verkochte snacks in Disneyland gerookte kalkoenbouten zijn? Toen ik bij Lidl de kalkoenbouten vond die dezer dagen wordt aangeboden wou ik onmiddellijk deze klassieker uittesten. Maar dan met een uitdagend kantje. Lees snel verder als je wil weten wat deze “The Daring Disney Legs” uitdagend maken en wat ik ervan vond.

Disclaimer: Recept gemaakt voor @lidl Belgium. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht.

De winter gaat weer snel… Net als elk jaar kom ik tot de vaststelling dat heel wat projecten die in mijn gedachten rondzweven nog steeds hun weg tot de BBQ niet vonden. Er zijn dan ook zoveel leuke dingen te maken. Deze Daring Disney legs staan al een heel eind op mijn To-do list… Zo een jaar of 2-3 zelfs… Je kan gaan denken hoeveel er allemaal op die lijst staat. Toen ik afgelopen week tot mijn verrassing de Kalkoenbouten bij Lidl zag liggen was het al snel duidelijk wat ik die avond zou maken! Eerder had ik al Pulled Turkey gemaakt en dat was mij zeer goed bevallen. Geen twijfel mogelijk dat dit ook een succes zou worden dacht ik. Al was het even spannend of het uiteindelijk wel zou lukken om alles rond te krijgen. De maand december staat namelijk bol van de feestjes en activiteiten.

Gelukkig kan ik op zo’n moment rekenen op de stabiliteit van mijn Barbecue en vanop afstand met wifi het één en ander in de gaten houden. Wie nu nog beweert dat een man niet kan multi-tasken… Terwijl ik deze Daring Disney Legs rustig liet garen rende ik als een kip zonder kop heen en weer door groot Kortrijk om boodschappen, over de stad verdeeld bezorgde pakketjes, kinderfeestjes, … Het zal je niet verrassen dat ik er niet rouwig om zou geweest zijn om van plaats te ruilen met de kalkoenbouten die rustig lagen te kleuren in een lauwwarm rookbadje. Anderzijds… Op het eind van de dag was ik wel de gelukkige die mijn tanden mocht zetten in de Traag gegaarde Daring Disney Legs.

Daring Disney Legs

Was het een succes? Ik kan niet zeggen dat het geen succes was de Daring Disney Sauce op basis van mango chutney met whisky en peper is erg smaakvol bij de kalkoen! Qua smaak waren deze Daring Disney Legs dan ook erg geslaagd. MAAR aan de andere kant vind ik het vreemd dat deze Kalkoenbouten zo’n groot succes zijn in een commercieel park als Disneyland waar ze uit het vuistje geserveerd worden. De stoere bouten zijn behoorlijk doorregen door stevige pezen die het eten uit het vuistje bemoeilijken. Voor wie graag peuzelt zoals deze BBQ lover hier is het net OK. Maar ik kan mij goed voorstellen dat het voor velen wat storend kan zijn. Gelukkig kennen we ondertussen het mes en vork zodat we met smaak in alle rust kunnen genieten van dit toch wel heerlijk smakend stukje kalkoen.

Daring Disney Legs

Toen ik er met een mede BBQ fanaat over sprak leek hij mij bij te treden in mijn gevoel. Ik ben dan ook wel eens benieuwd wie onder jullie de Disney Legs al heeft gemaakt. Ben jij fan om ze uit het vuistje te eten? Of toch maar liever met mes en vork? Laat het je in ieder geval niet weerhouden om de Daring Disney legs eens zelf te gaan maken. Je kan natuurlijk ook voor een ander stukje kalkoen gaan om deze bereiding op toe te passen. De saus zou het misschien ook wel goed doen bij een stukje eend bijvoorbeeld. Veel plezier!

Daring Disney Legs – met pittige mango saus
Prep Time
5 mins
Cook Time
3 hrs
Tijd om te marineren
4 hrs
Total Time
7 hrs 5 mins
 

Denk ik aan Disney dan denk je er Walt bij en daar gaat onmiddellijk al de associatie naar de wat stoutere Walt uit Breaking Bad… Geen drugs in deze Daring Disney Legs maar wat booze en een dosis pit maken de klassieker uit het park nog net iets ondeugender.

Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Amerikaans, oosters
Keyword: bbq saus, disney legs, drumstick, gepekeld, gerookte, kalkoen, kalkoenbout, Pittige, Traeger smoked
Servings: 4 personen
Ingredients
 • 2 Kalkoen bouten
 • 5 el Daring Disney Sauce (recept link in instructies)
Voor de pekel
 • 150 gr zout
 • 2 l water
 • 1 el oregano
 • 1 el tijm
 • 1 el paprika poeder
 • 1 duim gember in stukjes
Instructions
Pekelen van de bout
 1. Meng de ingrediënten voor de pekel goed door tot al het zout is opgelost.

 2. Plaats de bouten in de pekel voor minstens vier uur en het liefst voor één nacht.

 3. Verwijder de pekel, dep de bouten droog en laat nog een uurtje onafgedekt drogen in de koelkast.

Smoking time
 1. Bereid ondertussen je BBQ voor op een indirecte sessie tegen lage temperatuur (75°C-100°C). Voeg wat rookhout toe tussen de kolen als je niet met een pellet grill werkt. Voor dit recept maak ik gebruik van kersenhout.

 2. Rook de Daring Disney Legs gedurende 2 uur tot ze een mooie rode kleur krijgen.

 3. Borstel na één uur een beetje van de Daring Disney saus op de Disney Legs en laat nog wat verder roken.

 4. Verhoog na 2u de temperatuur tot 150°C en laat de drumsticks verder garen tot je de gewenste kerntemperatuur van 85°C bekomt. Smeer af en toe in met verse saus om te voorkomen dat de suikers uit de saus verbranden.

Serveer éénmaal je de gewenste kerntemperatuur hebt bekomen uit het vuistje als je zin hebt in een stoere maaltijd. Het eet echter iets makkelijker als je de pezen er kan uitsnijden. Laat het smaken!

Pagina's: 1 2Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.