Feestelijke Feta Burger met Bosbessensaus

Feestelijke Feta Burger met Bosbessensaus

Elke dag een mini feestje! In deze drukke tijden een leuke uitdaging om naar te streven. Er is altijd wel iets te doen en iets belangrijker dan tijd te nemen om te genieten. Hier is het niet anders hoor! Als het geen zorgoverleg is, valt een tandartsbezoek niet langer te vermijden of is het jaarlijks bezoekje aan de keuring er met een poging roet in het eten te gooien… We laten ons niet kennen! De BBQ aan voor een snel maar heerlijk avondmaal en het mini-feest kan beginnen. Burgers zijn de ideale maaltijd om in een beperkte tijd klaar te maken en met deze Feestelijke Feta burger maak je net iets anders dan de klassiekers die we hier overigens ook aardig weten te appreciëren. Doet de bosbessensaus je fronsen? Of de feta? Ik was aanvankelijk ook wat aarzelend, maar na het proeven begreep ik meteen waarom deze combinatie en vooral die met de Caramelized onions and bacon sauce in mijn gedachten kroop! Laat ik meteen ook eerlijk zijn, het effect was anders dan ik had verwacht.

Disclaimer: Post met gesponsorde content voor Lidl Belgium. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht. Deze post bevat affiliate links.

Met regelmaat duik ik de Lidl binnen om te zien welke leuke ingrediënten in het gamma een inspirerend effect kunnen hebben bij het creëren van een gerechtje. Eénmaal per maand komt hier een recept uit voort om met jullie te delen. Recent waren de Amerikaanse weken aan de beurt. Het ideale moment om nog eens een burger te maken (al was vooral het gebrek aan tijd hier een doorslaggevende factor in). Al twijfelde ik nog even bij het zien van de hotdog worsten die ik gebruikte voor de Duivelse Hot Dog van vorig jaar. Een vage herinnering aan een burger die ik ooit ergens op instagram zag passeren sprong terug in mijn gedachten. Helaas kan ik deze inspiratiebron niet terugvinden om de credits te geven en het oorspronkelijk recept op te sporen. Een eigen interpretatie dan maar op basis van mijn herinnering aan enkele ingrediënten: “Rundvlees burgers, bosbessensaus, feta en Basilicum”. Een vreemde combinatie aan smaken die maar in mijn gedachten bleef hangen en waarvan ik me moeilijk kon voorstellen dat het tot een Feestelijke Feta Burger zou leiden.

In de vlucht nam ik nog een potje “Guilty Pleasure” saus mee. De Heinz Streetfood “Caramelized Onion and Bacon”. Niet meteen met als doel deze op deze Feestelijke Feta Burger te gebruiken, maar eerder voor een snelle luie burger. Uit nieuwsgierigheid proefde ik de combinatie van de Bosbessensiroop met deze streetfood saus. Tot mijn verbazing bleek het zoete van de siroop net de Bacon smaak in deze saus te versterken. Aangezien de feestelijke Feta Burger weinig Toppings heeft bedacht ik dat een Bacon toets misschien wel leuk kon zijn. De combinatie van zoete bosbessensiroop, zoute feta en de hartige burger en saus bleken goed te werken. De frisse toets basilicum bood een aangename afwisseling en hoewel de gepekelde augurkjes oorspronkelijk niet in de planning stonden, kon ik het toch niet laten om deze als zuurtje toe te voegen. Als ik het zo uit type kan ik amper geloven dat deze combinatie aan producten ook effectief smaakt. Maar wanneer mijn vrouw die altijd kritisch haar mening deelt, beaamt dat het smaakt, weet je dat het goed zit.

Feestelijke Feta Burger

Als note to myself en bijgevolg ook jullie geef ik nog mee altijd te gaan voor de beste burgers die je in handen kan krijgen. De Angus beef burgers waren helaas uitverkocht en het ontbrak mij aan tijd om naar een andere Lidl te rijden. Jammer want met het Angus Beef zou deze burger ongetwijfeld nog net dat tikkeltje meer tot zijn recht zijn gekomen. Zeker bij een bereiding als de Smashed Burger waarbij het vet mooi kan dienen om de burger van een goudbruine laag vol smaak te voorzien. Ben je van plan deze Feestelijke Feta burger te maken! Ga dan zeker op zoek naar “The Real Deal”. Laat nadien zeker ook eens weten wat jij van deze verrassende combinatie vond! Tag mij wanneer je de foto deelt en ik neem zeker een kijkje naar jou bereiding of laat een comment achter onder deze post! Veel BBQ plezier!

Feestelijke Feta Burger – Smashburger madness!
Prep Time
10 mins
Cook Time
10 mins
Total Time
20 mins
 

Deze Feestelijke Feta Burger mag dan wel wat vreemd ogen als je naar de ingrediënten kijkt. Enkel door proeven zal je de verrassende combinatie ontdekken! Maak van deze burger een heerlijke smashburger! De extra crispy korst op het vlees heb je nodig om tot een heerlijke balans te komen! Loeiend hete plaat en pletten die burger! Have fun.

Course: Hoofdgerecht, Snack
Cuisine: wereldkeuken
Keyword: bbq saus, Beef burger, bosbessen, feta, gebakken ui, gegrild, Plancha, runds hamburger, skillet, Smash burger
Servings: 4 Burgers
Ingredients
 • 4 burger buns
 • 4 el mayonnaise
 • 8 beef burgers
 • 40 gr feta kaas
 • 4 el Caramelized onion and Bacon Streetfood Saus Heinz
 • 4 el Bosbessensiroop
 • 40 blaadjes basilicum
 • opgelegde augurkjes naar smaak
 • Ruccola naar smaak
Instructions
 1. Steek je BBQ aan voor een sessie op hoge temperatuur (+-250°C) en plaats een gietijzeren skillet of plancha op de rooster. Laat deze een half uurtje voorverwarmen.

 2. Snij de Burger buns open en wrijf de kruimzijde van elke helft in met mayonnaise. Grill vervolgens op de gietijzeren plancha tot deze goudbruin kleuren. Plaats vervolgens opzij tot de burgers klaar zijn.

 3. Plaats de Beef Burgers op de plancha en druk deze plat met een stevig metalen object of Burger press (tip: wrijf dit object in met olie of water om te voorkomen dat de burger blijft kleven). Bak de burger gedurende een tweetal minuten tot deze een mooie korst heeft en keer om.

 4. Plaats enkele fijne blokjes feta op de smashed burgers en laat nog twee minuten verder bakken.

 5. Wrijf het onderste broodje in met een laag van de Streetfood saus, plaats hierbovenop de ruccola naar smaak. Stapel twee smashed burgers met feta bovenop de ruccola en overgiet met wat van de bosbessensaus.

 6. Werk het geheel af met gepekelde augurkjes en enkele blaadjes basilicum en nog wat extra streetfood saus naar smaak.

Geniet van de Feestelijke Feta Burger!

Zin in meer Burger Madness?

Klik hier!


Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.