Pulled Pork Dürüm with mustard sauce

Pulled Pork Dürüm with mustard sauce

Een aantal zomerse dagen na elkaar kan niet anders dan tot schitterende BBQ resultaten leiden. De Pulled pork en ribs vliegen ons om de oren op social media waaruit vaak de vraag volgt: “Wat doen we nu met die overschot aan Pulled Pork?” Mooi verpakken en invriezen zodat je op een later moment een heerlijke Pulled Pork Dürüm kunt maken zoals deze. Pulled Pork zit hier dan ook bijna standaard in de vriezer. Erg handig als je even niet veel tijd hebt en toch iets lekkers op tafel wil toveren zoals de periode waar ik momenteel doorga.

Disclaimer: deze post bevat affiliate links. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht. Alle afbeeldingen zijn beschermd door het auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming worden gebruikt!

Niet veel tijd?

(skip dit stuk als je geen persoonlijke verhalen wil lezen, het moest me gewoon even van het hart)

Niet veel tijd? Er is toch net een feestdag achter de rug? Jazeker… Maar ik ben in “The BBQ Bastard Pitzone” toch al even bezig met het voorbereiden van een leuk project. Daar is echter bijgekomen dat ik via enkelen onder jullie vernam dat sommige van mijn foto’s onrechtmatig worden gebruikt (waarvoor dank om mij dit te melden). Helaas kent dergelijke vorm van diefstal geen eenvoudig verloop en kan je niet zomaar de politie bellen en de dief aanwijzen. Ook al is het overduidelijk wie in fout is gegaan. Bij de slager een lat ribben gaan stelen heeft doorgaans al grotere gevolgen dan wanneer je het recht eist om een foto offline te halen en een (dan nog erg acceptabele) vergoeding te vragen. Dat ik vervolgens bedreigd wordt dat er een klacht tegen mij zou worden ingediend was even een druppel teveel waardoor ik toch niet geneigd ben de zaak zomaar te laten varen. Bijgevolg ben ik op mijn feestdag bijna voortdurend bezig geweest met deze zaak. Niet echt iets om jullie mee lastig te vallen, maar het moest even van mijn hart. Schrijven helpt…

Pulled pork in de Kamado Joe

Leukere zaken

Maar goed terug naar het genot in het leven, daar is deze blog namelijk voor gemaakt. Het delen van vreugde en passie met als doel minder tijd te hebben om aandacht te besteden aan negativiteit. Zoals eerder vermeld is een voorraad Pulled Pork in de vriezer erg handig voor dagen zoals vandaag waar je wat met je hoofd elders zit. Deze Pulled Pork dürûm werd op zo’n dag gemaakt. Vandaag was het een ander heerlijk snel gerechtje waar je binnenkort meer over zal lezen ;). Na een ochtend waarin ik wat tijd had om een lekkere “Mustard sauce” te maken voor een nieuw recept gooiden allerlei zaken de planning door elkaar. Bijgevolg moest ik even schakelen naar plan B. De snel gepekelde rode kool en Pulled Pork uit de vriezer vormden een mooie aanvulling bij deze saus waardoor ik geen uren meer nodig had om mijn oorspronkelijk gerecht af te werken en toch een heerlijke maaltijd op tafel kon toveren om in alle rust de dag af te sluiten.

Pulled Pork bark vorming

Pulled Pork

Op deze blog zijn al wel wat artikelen te vinden waarin de stappen voor het maken van pulled pork worden beschreven. In deze post overloop ik bovendien nog enkele overwegingen die je kunnen helpen bij het maken van bepaalde keuzes bij het bereiden van je pulled pork voor deze heerlijke Pulled Pork dürüm. De restjes uit de vriezer kwamen van de sessie waarin ik de Ikamand aan een grondige test onderwierp. Daar het bij deze bereiding vooral om een test ging van de Ikamand besloot ik ook de Moomami van Angus and Oink even te testen. Een lekkere rub al vond ik de omschrijving iets boeiender dan de uiteindelijke smaak. Al werd de bark wel erg mooi en smaakvol. Zoals je uit de post kunt afleiden werd het een erg lange run, maar het resultaat was misschien wel de beste Pulled Pork die ik al heb gemaakt.

Pulled Pork

Pulled Pork Dürüm

Anders dan gewoonlijk bij het bereiden van de Pulled Pork besloot ik deze ditmaal te garen in een Carolina Mustard sauce met Rum die ik in de ochtend had gemaakt. Als extra smaakmaker maakte ik snel gepekelde rode kool. Een simpel maar smaakvolle sidedish die super smaakt met wat verse zure appeltjes erdoorheen.

Pulled Pork Dürüm

Ik krijg al terug zin als ik eraan denk. Deze Pulled Pork dürüm zal hier wellicht nog meermaals gemaakt worden op momenten dat we niet veel tijd hebben. Voor de kindjes dan wel met een ander sausje. Het bleek namelijk wat aan de pittige kant voor hen, maar verder hebben ze hun buikje toch weer mooi rond gegeten. Veel plezier als je dit gerecht gaat maken. Aarzel niet om je bevindingen te delen op social media en mij daarin te taggen of deze post te delen als het je heeft gesmaakt! Je helpt er deze blog mee groeien waardoor meer leuke mogelijkheden ontstaan.

Pulled Pork Dürüm
Prep Time
10 mins
Cook Time
10 mins
Pulled pork maken en rode kool pekelen
10 hrs
Total Time
20 mins
 

Bewaar jij ook de overschot van je Pulled Pork in de vriezer? Dan heb je nu al een stapje voor en kan je in geen tijd deze heerlijke Pulled Pork Dürüm maken, of je zet je rustig achterover na het aansteken van het vuur en neemt de tijd om lekkere verse Pulled pork te maken. Hoe dan ook… Uiteindelijk zal je genieten van je werk.

Course: Hoofdgerecht, Snack
Cuisine: Afrikaans, Amerikaans
Keyword: Dürüm, gerookt, Kamado Joe, kebab, Pulled pork, recept, varkensvlees, wrap
Servings: 4 personen
Ingredients
 • 500 gr Pulled Pork zie links in blogpost voor recepten
 • Homemade Mustard Sauce Zie links in blogpost voor het recept
 • 4 wraps
 • 1 zure appel
Snel gepekelde rode kool
 • 1/2e van een kleine rode kool
 • 30 cl witte azijn
 • 10 cl balsamico azijn
 • 5 eetlepels suiker
 • 5 stuks steranijs
 • 1 blaadjes laurier
Instructions
 1. Maak de Pulled Pork volgens een gerecht naar keuze te vinden in dit recepten overzicht voor Pulled Pork.

 2. Meng de ingrediënten voor de pekel van de rode kool en breng zachtjes aan de kook. Snij ondertussen de rode kool in Julienne en voeg toe aan een weckpot. Overgiet met de pekel en zet opzij gedurende 10 uur.

 3. Maak de Mustard Sauce volgens de instructies in deze post.

 4. Verwarm de wraps in de BBQ of oven en plaats op de warme wraps de Pulled Pork en breng op smaak met mosterd saus naar eigen voorkeur in hoeveelheid.

 5. Voeg wat gepekelde rode kool en in julienne gesneden zure appel toe en vouw de Pulled Pork dürüm strak dicht.

Smakelijk eten!

Pagina's: 1 22 thoughts on “Pulled Pork Dürüm with mustard sauce”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.