Categorie: Dutch oven
Het is zomer, de zon staat hoog, en binnen koken voelt als een straf. Tijd om naar buiten te trekken! Deze Tunesische Shakshuka op de BBQ is de perfecte oplossing: kruidig, licht én rokerig. Dankzij…
De Japanse keuken blijft keer op keer verrassen. Het is een wereld van smaak, textuur en techniek met de nodige durf. Onlangs zag ik op Instagram een filmpje voorbijkomen van @myriadrecipes. Ze bereidde een dampende…
Iedereen heeft zo’n gerecht dat als een soort maatstaf geldt. Voor mij is dat zonder twijfel Babi Pangang. Het is mijn go-to gerecht bij de Chinees. Bestel ik ergens Chinees en hun Babi Pangang stelt…
Enkele weken terug gaf ik een workshop “Open Vuur BBQ” tijdens een vrijgezellenfeest. Elf enthousiaste deelnemers (waaronder geheel onverwacht mijn neef als vrijgezel) gingen aan de slag met vuur, gietijzer, vlees en vooral veel goesting.…
Een tijdje zonder keuken is de ideale gelegenheid om een doordeweekse avondmaaltijd om te toveren tot een nieuw gerecht. Het toont bovendien dat je met de BBQ, een Dutch Oven en een Skillet meer kan…
Bierbrood op de BBQ is een heerlijke, ambachtelijke manier om een heerlijk ontbijt of lunch op tafel te kunnen toveren. Dit eenvoudige brood, gemaakt met slechts een paar basis-ingrediënten, krijgt een unieke smaak en textuur…
Onlangs viel mijn oog bij Lidl op een prachtige lamsbout. Dit deed me meteen deed denken aan een recept dat ik eerder tegenkwam op de blog van “Food & Wine.” Het leek me het perfecte…
De herfst is het seizoen waarin we op zoek gaan naar gerechten die zowel warmte als comfort bieden. Pompoen, met zijn diepe oranje kleur en zachte textuur, is een typische smaakvolle herfstgroente die ik meteen…
Eindelijk kunnen we zeggen dat de zomer begonnen is! Terwijl ik de Kersen Clafoutis op de BBQ bereide was het drukkend warm. Zo’n warmte waarbij de schaduw onder een boom extra deugd doet en de…
Lion’s Head Meatballs. De benaming voor dit gerecht klinkt misschien een beetje eng. Desalniettemin is dit-traditioneel Chinees gerecht allesbehalve angstaanjagend. Integendeel, deze heerlijke gehaktballen vormen vaak een traditioneel onderdeel aan de feesttafel op Chinees Nieuwjaar.…
Elk jaar organiseert lekker van bij ons het weekend van het stoofvlees. Een weekend waarin één van onze nationale gerechten gevierd wordt met als doel de traditionele Vlaamse keuken en de lokale productie in de…
De herfst en winter zijn dé seizoenen om heerlijke stoofpotjes op tafel te zetten. Bij het ontvangen van een mooi pakket hertenwangen van slagerij Carmans, was ik meteen enthousiast. Voor liefhebbers van wild is dit…