Categorie: Sidedish
Soms heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn. Een zonnetje, een simpele BBQ, en een bord vol smaak waar het hele gezin van mee geniet. Deze combo van gegrilde merguez en chipolata met…
Met regelmaat eten we wel eens vegetarisch thuis. Maar hoe begin je eraan om lekkere vegetarische gerechten te bereiden op de BBQ? Ik deelde eerder al een post met diverse vegetarische opties. Tot voor kort…
Onlangs viel mijn oog bij Lidl op een prachtige lamsbout. Dit deed me meteen deed denken aan een recept dat ik eerder tegenkwam op de blog van “Food & Wine.” Het leek me het perfecte…
De zomer is het seizoen van de barbecue. En hoewel we focaccia vaak associëren met de oven, is het bereiden ervan op de grill een verrassend goede keuze. Traditioneel werd dit “brood van de armen”…
Toen ik een tijdje terug de overeenkomst tekende voor een samenwerking met Hoogstraten wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Ondertussen zijn we enkele maanden verder en krijg ik iedere maand een mooi…
De laatste weken kijk ik met plezier naar “Sergio over de grens“. Het prachtige programma op VTM waarbij Sergio Herman samen met enkele bekende persoonlijkheden op zoek gaat naar de culinaire gewoonten in een bepaald…
Als de bladeren beginnen te verkleuren en de avonden koeler worden, weten we dat de herfst in aantocht is. Een seizoen dat synoniem staat voor gezelligheid, warmte en vooral: een rijk palet aan smaken. En…
Het regenweer van de afgelopen weken ook zo beu? Het wordt zo stilletjesaan tijd om de paraplu’s op te bergen zodat de BBQ-schorten weer optimaal kunnen shinen! In afwachting van de aangekondigde zon ging ik…
Wanneer we ribbetjes op de BBQ maken denken we al snel aan de Klassieke Amerikaanse versie uit de legendarische “Smokehouses”. Maar Amerika is lang niet de enige cultuur waar smaakvolle ribbetjes worden gemaakt! Laten we…
Vaderdag, een feestelijke gelegenheid waarop je als vader graag een onvergetelijke maaltijd op tafel wilde zetten. Dit jaar kunnen we genieten van een zomerse dag met een lichte briesje die door de tuin waait. Perfect…
De Flat iron steak is aan een opmars bezig. Steeds vaker zie je deze snit overgewaaid uit de Verenigde Staten ook hier bereid worden. Deze steak staat ook bekend als schouderlende steak of butler’s steak…
Het koken van vis op cederhouten planken is een heerlijke manier om een smaakvolle en gezonde maaltijd te bereiden. Op de nieuwe Barbecook Magnus testen we uit of op cederplank gerookte kabeljauw net zo goed…